Кметът на Варна се стресна от блокадата в Константиново! Портних твърди, че ремонтите там вече са почнали


Дата: 13/08, 16:44

Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови съоръжения на ул. „Васил Левски“ в село Константиново започна в началото на август. Това събощиха от пресцентъра на община Варна, след като житетели на селото обявиха, че ще блокират пътя за Белослав утре.

Средствата за първия етап на проекта са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лв.,  и от общинския бюджет - 69 904 лв. Припомняме, че веднага след наводнението през 2016 г. Община Варна кандидатства пред комисията за осигуряване на 2,5 млн. лв. за пълно обновяване на инфраструктурата в селото. Това искане бе подновявано през 2017 и 2018 г. Междувременно с общински сили и средства бе извършена частична рехабилитация на улици в селото - ул. „Раковски“, „Пирин“, „Христо Ботев“ и „Велико Търново“. Всяка година е възлагано и почистването на дерето. 

Тази година Община Варна е предвидила 2,5 млн. лв. за обновяване на уличната инфраструктура в Константиново, осигурени чрез заем от финансова институция, като ремонтните дейности ще стартират през есента. Готови са и два нови проекта - за изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и за изграждане на канализационна мрежа на територията на селото. В момента се провеждат съгласувателни процедури на инвестиционното предложение с различни ведомства, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лихвите по жилищните кредити вървят нагоре
Дата: 26/04, 21:25

Кадиев опита да присвои предаването на Сърчаджиева, но тя го отряза
Дата: 26/04, 21:20

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 21:20

Надзорният съвет на НОИ е подновен
Дата: 26/04, 21:09

Варненският кмет покани и общинските съветници да излязат утре да почистят града
Дата: 26/04, 20:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия