Фирмата за отпадъци, причинила пожара край „Струма“, е санкционирана многократно от РИОСВ – Перник


Дата: 14/08, 20:51

Снимка: Булфото, архив

РИОСВ-Перник е съставила през годините общо девет акта и наказателни постановления на "Феникс-Дупница" ООД в Дупница за съхранение на неопасни отпадъци на неразрешени за целта терени, един от които е под виадукта на автомагистрала "Струма". Това съобщи пресслужбата на инспекцията, цитирана от novini.bg.

Последната проверка от РИОСВ - Перник е извършена на 23 май тази година и отново е установено съхранение на отпадъци извън разрешените площадки на дружеството. "Феникс-Дупница" има разрешение за извършване на дейности с отпадъци, но за други терени в района. Затова е издадено предписание да бъдат преместени и почистени отпадъците от в срок до 31 юли 2019 г. Предписанието не е изпълнено, за което на фирмата са съставени два акта - за съхранение на неопасни отпадъци на неразрешено за това място и за неизпълнение на предписание по Закона за управление на отпадъци /ЗУО/.

През февруари 2019 г. е съставен акт за нарушение на ЗУО за съхраняване на неопасни отпадъци на неразрешено за целта място. Наложена е санкция в размер на 5000 лв., която е в съдебна процедура. През миналата година е съставен акт за липса на отчетност при транспортиране на отпадъци, за което на дружеството е наложена глоба от 2000 лв.

През 2013 г. са съставени три акта с наказателни постановления за следните нарушения - третиране на отпадъци на неразрешени за това места с глоба от 3000 лв.; третиране на неопасни отпадъци без регистрационен документ по ЗУО и санкция от 8000 лв.; извършване на неконтролирано третиране на неопасни отпадъци и санкция в размер на 1400 лв. В периода между 2010 и 2012 г. година има съставени и още два акта и са издадени съответните наказателни постановления.

РИОСВ ще премине към процедура по отнемане на разрешение на дружеството за извършване на дейности с отпадъци след изтичане на законовия срок за обжалване на издадените актове и наказателни постановления.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тя е на 60 години и стана "Мис Вселена" в страната на Меси
Дата: 26/04, 16:46

Започна да вали градушка в 18:45 часа и само за 10 минути ни уби, разказват очевидци край Варна
Дата: 26/04, 16:39

Министърът на земеделието с много важна новина за земеделците и градушките
Дата: 26/04, 16:35

На 76 години легенда на България от НЛО заминава далеч от България
Дата: 26/04, 16:32

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 26/04, 16:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия