Варненец бие тревога: Тази улица е опасна, но никой не прави нищо! И минават камиони, а е забранено (снимки)


Дата: 11/09, 12:52

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg

снимки: Даниел Петков

Варненец изпрати до "Петел" сигнал за проблемна улица, за която изглежда никой не го е грижа, че е опасна и на нея може да стане тежък инцидент. Даниел Петков се надява след поредицата от сигнали до местната власт, която остава глуха за предупрежденията му, с шум в медиите да предизвиква вкарването на пътния участък в нормален вид.

Ето какво написа гражданинът:

"Във Вас ни остана единствената надежда тази улица да бъде обезопасена и осветена. Познавам улицата от 10 години и винаги е била в този вид. Сигнали за проблема се подават към община Варна и район Младост от години, но до този момент никой не се е отзовал, обадил, писал или нещо направил.  Състоянието е повече от лошо! Участъкът на ул. Ана Феликсова в кв.Възраждане, гр.Варна между автомивка Водопада и сервиз Косара (от бул."Цар Освободител" към бул."Трети март") е ОПАСНА за преминаване:
 - липсва тротоар и от 2-те страни
 - липсва осветление
 - липсва маркировка
 - има дупки и неравности 
 - зачестява преминаването на камиони, дори и над 12,5 т.
Притесненията ни се увеличават, защото скоро започва учебната година и намалява светлата част на деня. Това е единствения вход в квартала от към бул. "Цар Освободител", другите са на километър разстояние - което е пълен абсурд. В момента в тази част на квартала се строят 8 кооперации, което води до  преминаване на камиони (и над 12,5 т.) през този опасен и тесен участък - всяка сутрин! Независимо, че е забранено и постоянно се подават сигнали за това."

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Светла Петрова: Медиите, които продължават да са критични към властта, работят при тежки условия
Дата: 04/06, 20:29

Зелена светлина за държавните бензиностанции и от бюджетната комисия
Дата: 04/06, 20:26

Българите номер 1 в света по вяра в теории на конспирации : Близо 60% от българите вярват, че коронавирусът е разпространен умишлено
Дата: 04/06, 20:141 Коментар

Петрова: Случилото се с Бобокови е много притеснително. Чува се, че има списък да се посегне на още бизнесмени. Защо бизнесът мълчи?
Дата: 04/06, 20:111 Коментар

Нова заповед от Ананиев - свързана е с карантината за пристигащи у нас
Дата: 04/06, 19:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия