Данаил Кирилов нападна медии по БНТ: Моята оставка винаги е на дневен ред, но "Сега", "Дневник" и "Капитал" извратиха информацията


Дата: 22/05, 08:45

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Моята оставка винаги е на дневен ред. Но няма да я подам, защото информацията за оставането на мониторинга върху България е манипулирана, това заяви правният министър Данаил Кирилов в студиото на БНТ1.

Зад манипулацията стои „вестникът на един проруски газов олигарх“, коментира Кирилов. „Съгласувано извратиха информацията вестник „Сега“ и кръга на „Дневник“ и „Капитал“, каза още министърът.

„Това не означава, че след половин час или след час няма да имам основания да я подам“, допълни той. Кирилов обясни, че съобщението, че мониторингът на ЕК върху България остава, „цели манипулация между три инструмента“. Това са познатия досега механизъм на наблюдение, Европейският семестър, който не е приключил и новия механизъм за върховенството на закона.

„Ние сме вече на друго ниво, ние сме наравно с другите страни членки. Много други държави имат по-големи проблеми с върховенството на закона“, каза още Данаил Кирилов.

Министърът на правосъдието не пропусна отново да коментира председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Според Кирилов, отдавна имало условия той да подаде оставка, но от друга страна не трябвало да го прави, защото така щял да бъде излишно героизиран."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.27-годишен моторист загина при катастрофа с автобус в София
Дата: 05/06, 08:58

Каракачанов: Модернизацията на армията не е спирала въпреки коронавируса
Дата: 05/06, 08:49

Йоан Каратерзиян: Никъде по света няма такова брегоукрепване като на Алепу, сградата трябва да се събори
Дата: 05/06, 08:43

„Комфорт“ООД достигна етаж 12 на сградата си K-SKY в кв. Възраждане
Дата: 05/06, 08:30

34 нови случая на COVID-19 у нас за последното денонощие
Дата: 05/06, 08:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия