Окръжна болница - Варна с един от най-модерните в страната операционни блокове


Дата: 14/07, 12:12

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg 

Снимки "Петел"

МБАЛ "Света Анна" - Варна от месец приема хирургичните си пациенти в един от най-модерните операционни блокове, съществуващи в страната. Подобни има единствено в столичния "Пирогов" и в някои модерни частни лечебни заведения, коментира шефът на варненската болница д-р Красимир Петров. 

В рамките на два и половина месеца операционният блок бе ремонтиран срещу 780 000 лева, като 550 000 лева от инвестицията са от здравното министерство, част от парите са собствени средства на болницата, а други около 130 000 лева ще бъдат платени от хазната на община Варна. 

"Операционният блок, който се състои от пет операционни зали и прилежащите им помещения, не е бил ремонтиран от 27 години. Това е 21-во поред отделение, което е изцяло реновирано и обновено", коментира д-р Петров. 

Напрактика обновеният операционен блок поема почти цялата спешност на града и региона. Ежегодно през петте операционни преминават между 10 000 и 13 000 пациенти. 

"Обновяването на блока включва изцяло нова газова инсталация, подменена климатизация, строителна работа, нови филтри, настилките са модерни, антибактериални, с различни възможности за дезинфекция", обясни шефът на МБАЛ "Св. Анна".

В плановете на болничното ръководство са обновяване на фасадата на сградата с брюшляна, изграждане на малък музей, разширяване на зелените площи, а на следващ етап и нова болнична апаратура. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.През август в „ЛИНА”: Изследвания за сърце, щитовидна жлеза, полови хормони и туморни маркери
Дата: 12/08, 11:58

Нова апаратура ускорява PCR тестовете за COVID-19 в лаборатория „ЛИНА”
Дата: 12/08, 11:56

По-скъп природен газ с над 15% от септември, прогнозира Булгаргаз
Дата: 12/08, 11:52

Над 4700 аборта у нас по време на извънредното положение
Дата: 12/08, 11:39

Борисов: Отпуснахме над 16,5 млн. лева за обучение на младите, за да може, след като ги обучим добре, да излязат на протест
Дата: 12/08, 11:382 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия