Осъдиха условно младеж от Варна за обир на магазин с въздушен пистолет


Дата: 24/09, 15:31

снимка: „Петел", архив

Варненският районен съд одобри споразумение, с което на 19-годишен бе наложено условно наказание за извършен от него, като непълнолетен,  грабеж през ноември 2018 г. над продавачки в магазин от широкия център на Варна. Това съобщиха от съда.

Подсъдимият бе осъден на шест месеца лишаване от свобода, отложено с 1 година и 6 месеца изпитателен срок. Вечерта на 23 ноември 2018 година, непълнолетният, на връщане след втора смяна от училище, решил да извърши грабеж на оборотни средства от хранителен магазин, където знаел, че на смяна работят жени. Без да сподели намеренията си, той накарал свой съученик да купи нещо дребно от набелязания магазин, за да разбере дали в магазина има хора.

След като се убедил, че вътре няма клиенти, влязъл, облечен в анорак с качулка, като заплашил с носения от него въздушен пистолет двете продавачки край касата, хвърлил черна торба на щанда и им наредил да  слагат вътре  оборота. Последвал отказ, а една от продавачките опитала да измъкне пистолета от ръцете му, при което част от него се счупила.  Непълнолетният успял да бръкне в чекмедже под щанда и да измъкне от там сума от 560 лев, след което побягнал.  Собственикът на обекта, който бил в друго вътрешно помещение подгонил грабителя, но не могъл да го настигне и подал сигнал в полицията.

Младежът е с чисто съдебно минало. Нанесените от грабежа имуществени щети към момента са обезпечени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Лятото продължава в Комплекс „Ролбата-Наутилус“
Дата: 28/10, 13:25

Парламентарната група на БСП намаля с още един
Дата: 28/10, 13:201 Коментар

Частните учебни центрове искат обезщетение от 80% за заплати, ако ги затворят
Дата: 28/10, 13:05

Измислиха ново престъпление: 10 години затвор за споделено пътуване
Дата: 28/10, 12:452 Коментара

Почина режисьорът Бедо Манукян
Дата: 28/10, 12:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия