Дават 500 лева награда на горския служител, намерил 2-годишния Мехмед


Дата: 25/09, 13:45

Снимка: МВР

Парична награда от 500 лева ще получи горският служител Муртаза Клечов. Мъжът откри в гората над с.Бунцево и спаси 2-годишния Мехмед от Якоруда, който изчезна мистериозно в сряда, съобщава БНТ.

Директорът на Югозападната държавно предприятие инж. Дамян Дамянов каза, че горският служител е пример за подражание и определи спасяването на детето като хуманна и човешка постъпка.

От първо лице: Разказ на героя, който вчера откри изчезналия 2-годишен Мехмед

Муртаза Клечов е горски надзирател с над 30-годишен трудов стаж. Наградата той ще получи през следващата седмица. Днес управителният съвет на предприятието трябва да одобри с решение предложението, а в понеделник инж. Дамянов предстои да издаде заповед за получаване.

В сряда следобед 2-годишното дете изчезна от двора на семейния дом в Якоруда. Цяло денонощие нямаше следи от него, организирана беше акция за издирването му, в която участваха над 70 служители на полицията, жандармерията, специални екип със следови кучета и десетки доброволци. Проверени бяха водоеми, горски райони край Якоруда, Разлог и Банско, както и адреси на роднини на семейството във Велинград.

Детето беше намерено от горския служител Муртаза Клечов живо и здраво на 2 км в гората над къщата на родителите му. Дали е било отвлечено и оставено в гората или само е стигнало до там ще установят разследващите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 27/04, 01:40

Аварийна пързалка падна от самолет на авиокомпания "Делта" след излитането му
Дата: 27/04, 01:37

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 01:00

Сърби са задържани в Атина за обири на бижутерски магазини
Дата: 27/04, 00:42

Дъжд и гръмотевици на места в събота
Дата: 27/04, 00:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия