Президентът на Черна гора: Сърбия работи в своя вреда


Дата: 05/03, 10:24

Снимка Pexels

Влошени отношения на Балканите. Невероятно е как Сърбия работи в своя вреда, заяви президентът на Черна гора Мило Джуканович и добави, че сега от бутилката се пуска духът на омразата към Черна гора и към всичко в Черна гора, поради което отношенията между двете страни са на най-ниското си равнище досега, предаде агенция Бета.

Невероятно е как Сърбия работи в своя вреда. Не е необходимо да доказвам това, аз съм в политическия живот от 30 години, проследил съм 90-те години на миналия век, как всички планове за решаване на конфликтите в Хърватия, Босна и Косово бяха арогантно, грубо и набързо отхвърлени и всичко приключи със сериозни загуби на Сърбия и за авторите на такава политика в Сърбия. Не се съмнявам, че днес се води политика на пускане от бутилката на духа на омразата към Черна гора, каза той, предаде БТА. 

Всичко, което беше правено от официален Белград през 90-те години на миналия век срещу Хърватия, Босна и Херцеговина и Косово, днес се прави срещу Черна гора, каза Джуканович. Това непоправимо ще влоши отношенията между нашите две страни, добави той.

Като пример той посочи "безмилостната кампания, водена от Сърбия за местните избори във втория по големина град в Черна гора Никшич".

По ТВ Хепи в Сърбия бе лансирано шоу "Късмет за Никшич". Битката се води с намерението да бъде спечелен Никшич. Никшич бе спечелен с цел да се завземе Черна гора. Отново виждаме същото - експанзионистичната политика на Сърбия към съседите, в този случай срещу Черна гора. Затова нашите отношения са на възможно най-ниското ниво", каза черногорският президент.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Моят Ленард Коен - Концерт-трибют за легендарния музикант от авангарда на XX век
Дата: 26/04, 10:52

"Труд": КАТ-аджии мамят шофьорите с двойни глоби на пътя
Дата: 26/04, 10:52

Виктор Николаев изгуби ума и дума от значката на госта в студиото на Нова тв
Дата: 26/04, 10:46

Моделът Нора Шопова: Отказах да се целувам със световноизвестен рапър в клип
Дата: 26/04, 10:43

Хазартният бизнес скочи срещу готвената забрана за реклама в България
Дата: 26/04, 10:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия