Украйна чака помощ от САЩ


Дата: 18/04, 01:54

снимка: Пиксабей

Украйна чака помош от САЩ и работи за нея, заяви министър-председателят на Украйна Денис Шмигал, който се срещна в американската столица с лидера на демократичното малцинство в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Хаким Джефрис, предаде УКРИНФОРМ.

Премиерът написа в приложението "Телеграм", че лидерите в американските бизнес среди са заинтересовани от Украйна и че е в интерес на Украйна да се превърне в следващата дестинация на американските инвестиции, допълва украинската агенция.

Шмигал коментира обсъжданите теми на Форума на партньорството между САЩ и Украйна във Вашингтон, уточнява УКРИНФОРМ. По неговите думи целта на тазгодишното издание на срещата е да обедини усилията за възстановяване на Украйна и да привлече американски инвестиции в икономиката на неговата страна.

"Във форума участваха американски бизнес лидери и ние станахме свидетели на голям интерес към нашата страна. За нас е важно Украйна да стане следващата дестинация на техните инвестиции", заяви Шмигал, предава БТА. 

Той е информирал участниците във форума за това кои са обещаващите сектори в украинската икономика и за стъпките, предприети от неговото правителство за преобразяване на страната. Шмигал е отбелязал, че Украйна достига предвоенниия обем на износа си, най-вече благодарение на търговския коридор в Черно море, и продължава да развива комплекса си от пристанища на река Дунав.

"Партньорството между държавния и частния сектор получава нов тласък. Използваме импулса от установяването на нови правила и премахване на забрани. Появяват се нови промишлени комплекси. Големите инвеститори могат да получат уникални данъчни и нормативни облекчения", отбеляза министър-председателят, цитиран от УКРИНФОРМ.

Помощта за Украйна не е просто благотворителност, а инвестиция в силата на демокрацията, заяви още украинският премиер, цитиран от Ройтерс.

Ако Русия осакатява украинската икономика, това ще осакати украинската държава до степен, в която тя няма да е способна да се защитава на бойното поле, добави премиерът.

Той каза, че очаква Конгресът на САЩ да одобри закона, който позволява на американското правителство да конфискува замразените руски активи в помощ на Украйна. Шмигал гарантира, че целта на правителството му е нулевата толерантност за злоупотребата с държавни фондове.

Шмигал и министърът на финансите на Украйна Сергий Марченко се срещнаха в американската столица Вашингтон с финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън в кулоарите на пролетните срещи на Световната банка и Международния валутен фонд.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Журито на „Денсинг старс” поряза Дара и Джими: Не беше шедьовър!
Дата: 30/04, 21:03

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 30/04, 21:00

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 21:00

Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Дата: 30/04, 20:59

Кметът на Кричим след катастрофата: Преди Възкресение се случват чудеса и днес за мен беше такова
Дата: 30/04, 20:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия