Този квартал на Варна ще стане като Токио някой ден


Дата: 19/04, 09:46

Кадър община Варна

Във Варна съвсем сериозно се обсъжда създаване на "въздушна железница".

Разширението на бул. „Цар Освободител“ ще утвърди квартал „Владиславово“ като най-комуникативния квартал на Варна, коментира за Радио Варна кметът на района Николай Костадинов.

Относно градската железница или т.нар леко метро, той посочи, че ще е от полза за целия град, но отново най-големи ползи ще имат жителите на квартала, защото за няколко минути ще стигат до центъра.

Костадинов посочи, че на първото обществено обсъждане е предложил промяна на проекта, защото в съществуващия не е било предвидено излаз към булеварда от Кайсиева градина. Това означа, че хората които живеят там, ще трябва да обиколят целия квартал, за да стигнат до него.

Според районния кмет разширението на булеварда ще е нещо като "черешката на тортата" за Варна и жителите на града, стига да бъде одобрен и да се намерят пари за реализацията му.

На 24 април т.г. ще се проведе общественото обсъждане за разширяването на булевард „Цар Освободител“. Мястото е зала Пленарна в община Варна от 17.00 часа. Всички материали по проекта са публикувани и достъпни в сайта на община Варна.

Булевард „Цар Освободител“ е един от най-натоварените в града, включително и от транзитно преминаващи автомобили, а пропускателната му способност е почти изчерпана, посочват проектантите. Те предлагат всички пресичания на бул. „Цар Освободител“ с улици и булеварди от първостепенната улична мрежа да бъдат реализирани безконфликтно на две нива с еднакви пътни възли тип „Диамант“.

В плана е заложено още реализацията на градска железница изцяло северно от бул. „Цар Освободител“. Там са предвидени и места за спирки на градския транспорт. А за пешеходците е предвидено изпълнението на 6 пешеходни надлеза над градската железница и булеварда.



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешния ден рожден ден има Тончо Токмакчиев
Дата: 02/05, 02:40

Одеса отново бе подложена на ракетна атака
Дата: 02/05, 01:24

Зеленски уволни висш служител на разузнаването
Дата: 02/05, 01:12

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 01:10

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия