Станислав Балабанов: На Бойко Рашков няма да му се размине


Дата: 19/04, 18:33

Заседанието на парламента започна с декларация от „Има такъв народ“ (ИТН), които заявиха, че Бойко Рашков се е срещал като министър на вътрешните работи с "доказани контрабандисти" и определиха това като "тежък позор" и "политически скандал". Декларацията беше прочетена от Станислав Балабанов от ИТН, предаде БТА.

Той посочи, че вчера на заседание на комисията, която проверява всички факти и обстоятелства, свързани с Агенция „Митници“, е станало ясно за "срастването на държавата с организирана престъпна група и наличието на мафия в България". Балабанов посочи, че според официална информация на Министерство на вътрешните работи лицето Бойко Рашков се е срещал над 10 пъти с доказани контрабандисти и то не къде да е, а в Министерство на вътрешните работи и не като какъв да е в качеството си на министър на вътрешните работи. Това е позор, тежък политически скандал и доказателство за извършено престъпление, заяви той.

"Вчера лицето Бойко Илиев Рашков не просто продължи да лъже по темата, а започна и да маже", заяви Балабанов. Той коментира, че в интервю за БНТ Бойко Рашков си е признал, че се е срещал с тези лица много преди рождения си ден. "Това говори за жалък опит да се измъкне от кашата, в която сам се е забъркал", заяви Балабанов.

Не, няма да му се размине, няма да им се размине и на контрабандистите, няма да му се размине и на Асен Василев, тази комисия ще продължи да работи по същия прозрачен, отговорен и обективен начин и ще направи всичко възможно българското общество да научи истината, добави Балабанов.

А истината е, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ и техните представители не се различават по нищо от обвиняваните във всички грехове ГЕРБ и ДПС – те са двете страни на една и съща монета, това обяснява защо имахме тази вредна "сглобка" и защо след изборите е възможно отново да се сглоби, предупреди Балабанов. По думите му това може да бъде спряно само с изборите. И ние от ИТН ще направим всичко възможно това да се случи, посочи той.

Вчера имаше заседание на Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Апелативният съд във Варна остави в ареста чиновник, част от престъпна група, усвоявал обществени пари
Дата: 02/05, 18:07

Млада майка на бебе от Варна ще лежи в ареста за разпространение на наркотици
Дата: 02/05, 18:04

ЕРП-Север съобщи много добра новина за варненци
Дата: 02/05, 18:01

Ако искате да се разходите в неделя, в Аладжа манастир входът ще е свободен
Дата: 02/05, 17:45

Отиде си Венцeслав Антонов
Дата: 02/05, 17:411 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия