Как да поддържаме електрическата си четка за зъби


Дата: 01/04, 00:00

Оралната грижа и хигиена е важна колкото и тази за останалата част от тялото. Развитието на технологиите не подминава и четките за зъби, предлагайки електрически вариант, използван от над 40% от хората по света, според проучванията. Изследванията отчитат, че в първите три месеца на използване на електрическа четка за зъби плаката намалява с над 10%, а след третия – с над 20%.

 

Поддръжка на различните модели електрически четки за зъби

За да постигате оптимални резултати, използвайки вашата електрическа четка за зъби, е необходима правилната ѝ поддръжка. Това може да включва миене, съхранение, смяна на консумативи, зареждане/подмяна на батерии и други действия, които да поддържат доброто общо състояние.

 

Осцилираща четка за зъби

Това е най-разпространеният тип електрически четки за зъби, които предлагат добро почистване и лесна поддръжка. Накрайникът им представлява кръгла въртяща се почистваща глава, която трябва да измивате обилно с вода след всяка употреба. Почиствайте също и самата дръжка на четката от остатъци от паста за зъби. И накрая, оставяйте да стои в изправено състояние.

Самият накрайник е консуматив, който се подменя на определен период от време. Обикновено индикацията, че е настъпил този момент, е изсветляването на връхчетата на косъмчетата. Предлагат се в няколко разновиности, които да отговорят на индивидуалните ви нужди – с по-меки или по-твърди косъмчета, гумени елементи и т.н.

Друг консуматив са батериите, ако четката е със сменяеми такива, а не със зарядна станция. И в единия, и в другия случай обаче поддържайте добри нива на заряд. Това е от съществено значение, за да почиства четката ви с оптималния си капацитет.

 

Звукова четка за зъби

Звуковата четка за зъби почиства чрез високочестотно звуково търкане, което се усеща като нежна бърза вибрация. Тук също има сменяем накрайник, само че главата е продълговата, а не кръгла. Както и при осцилиращите четки – след употреба измийте обилно с чиста вода и съхранявайте в изправено състояние.

 

Магнитна четка за зъби с iO технология

Новата и модерна iO технология е разработена с участието на зъболекари. Почистването е комбинация от магнитни микровибрации и осцилиращо действие. Но това далеч не е най-впечатляващото. Тези четки имат интелигентен сензор, който индикира, ако натискът е прекалено силен и дали четкате правилно. Изкуствен интелект пък следи за почистването на всяка от трите повърхности на зъба и навигира за повече прецизност.

Грижете се да миете накрайника след всяко използване, да го сменяте периодично и да поддържате заряда на четката. Следвайте инструкциите, които тя самата ви дава, за да постигате най-добри резултати при миене, без да наранявате венците си.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Планински спасители помогнаха на пострадал турист в района на връх Вихрен
Дата: 06/05, 11:24

Румен Радев: Отдавна апелирам не за спешни, а за аварийни мерки за модернизация в армията
Дата: 06/05, 11:16

Разцветиха флаговете на военните кораби във Варна за Гергьовден
Дата: 06/05, 11:05

Проф. Рачев: В последните правителства има една купчина генерали, включително президента, но нищо не направиха за армията
Дата: 06/05, 10:51

Георги Тошев: Името е нещо, което човек изгражда с годините
Дата: 06/05, 10:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия