Освободиха Жерар Депардийо


Дата: 29/04, 21:48

Снимка  Siebbi, Уикипедия

"Петел" следи какво се случва след ареста на знаменит актьор.

Френският актьор Жерар Депардийо, който беше задържан за кратко по-рано днес от полицията в Париж за разпит заради предполагаеми сексуални посегателства срещу две жени, е освободен.

Те твърдят, че инцидентите са станали по време на снимките на два филма. Това не е прецедент - през 2020 г. актьорът беше обвинен в изнасилване на млада актриса. А жените свидетелствали пред пресата или правосъдието за непристойното му поведение, са 20.

Сценографка е една от двете жени, която обвинява Депардийо в сексуално насилие, сексуален тормоз и сексистки обиди по време на снимките на филм преди три години. Жената е подала жалба през февруари тази година.

Втората жалбоподателка е бивша асистентка, която обвинява актьора в сексулана агресия през 2014 г., когато е била на 24. И двете жени са пожелали анонимност пред пресата, съобщи БНТ.

Никога не съм злоупотребявал с жена, заяви 75-годишният Депардийо в отворено писмо през октомври миналата година във връзка с обвинението в изнасилване, отправено от актрисата Шарлот Арну.

Същото обвинение отправи и испанска журналистка , вземала интервю от звездата през 95-та. Друга френска актриса, Елен Дара, обвини Депардийо в сексуално посегателство през декември миналата година.

По това време се повдигна въпросът за лишаването му от Ордена на Почетния легион. В защита на звездата от " Сирано дьо Бержерак" , " Балзак " и "Астерикс и Обеликс " се обявиха 50 френски творци - сред тях актрисите Катрин Деньов и Карол Буке и певицата Карла Бруни.

Президентът Макрон посочи, че счита за недопустимо лишаването на Депардийо от Ордена на Почетния легион въз основа на публикации в медиите.

През 2013 г. актьорът получи руско гражданство, което сам поиска.

"Вярно е, че се възхищавам на Владимир Путин и на руския народ. Някои френски интелектуалци ме упрекват, но мен не ме е грижа", каза Жерар Депардийо.

След руската инвазия в Украйна обаче, Депардийо се изказа остро против войната.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



50 200 зрелостници ще положат матура по БЕЛ
Дата: 17/05, 01:28

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 17/05, 01:20

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 01:20

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 00:40

Международен ден срещу хомофобията и трансфобията
Дата: 17/05, 00:141 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия