Лехечка спря серията на Надал в Мадрид


Дата: 01/05, 02:06

Снимка Туитър, Yoyokab 

Испанската тенис звезда Рафаел Надал приключи участието си в турнира от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Мадрид, след като загуби срещата си от осминафиналите срещу чеха Иржи Лехечка.

22-годишният състезател, роден в Млада Болеслав, стигна до един от най-големите си успехи, елиминирайки петкратния шампион в испанската столица след победа със 7:5, 6:4.

Мачът между двамата започна равностойно, като първата възможност за пробив изобщо в двубоя бе за Надал в осмия гейм на откриващия сет. Рафа обаче не се възползва от нея и позволи неговият съперник да стигне до 4:4, а в края Лехечка спечели осем поредни точки, за да сложи точка на спора в първата част след 7:5 в своя полза.

Чешкият тенисист продължи със силните си изяви и във втория сет, когато той поведе с 2:0 и имаше още три възможности да стигне до нов брейк, който щеше да му позволи да дръпне с 3:0. В следващите минути и двамата играчи сервираха стабилно, а това работеше изцяло в полза на Иржи Лехечка, който без особени затруднения стигна до крайния успех след 6:4.

По този начин световният №31 достигна до своя втори четвъртфинал на Мастърс от началото на годината, като в спор за място в следващата фаза му предстои дуел срещу Даниил Медведев.

В същото време загубата тази вечер сложи край на серията на Рафаел Надал в Мадрид, който записа три поредни победи, включително и над австралиеца Алекс Де Минор, от когото той загуби преди седмица в Барселона.

Сега носителят на общо 22 титли от Големия шлем ще насочи вниманието си към надпреварата от категория АТР 1000 в Рим, която ще бъде последната възможност за подготвителни мачове преди Ролан Гарос, където Матадора е абсолютен рекордьор със своите 14 трофея, предава БТА. 

Междувременно на четвъртфиналите в Мадрид ще играе и канадецът Феликс Ожие-Алиасим, който отстрани петия поставен Каспер Рууд, надигравайки го с 6:4, 7:5. Така Алиасим си уреди среща в следващия кръг срещу водача в схемата Яник Синер.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ройтерс: Рейтингът на Джо Байдън падна до най-ниското си равнище за последните близо две години
Дата: 22/05, 01:42

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 22/05, 00:50

Фон дер Лайен склони за промяна в субсидиите
Дата: 22/05, 00:46

Националната библиотека се нуждае от втора сграда
Дата: 22/05, 00:28

22 май 1813 г. - Роден е Рихард Вагнер
Дата: 22/05, 00:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия