В приложението Google Maps се появиха камерите на КАТ


Дата: 22/01, 05:00

Потребителите, използващи приложението Google Maps обърнаха внимание, че на картите са се появили нови обекти. Това са камерите на КАТ, засичащи превишението на максимално допустимата скорост. Новата функционалност постепенно се разпространява във всички региони и до няколко месеца трябва да се разпространи във всички държави.

Google още в края на миналата година даде възможност на потребителите да споделят чрез приложението информация за разположените камери на КАТ. Сега изглежда са се натрупали достатъчно данни и интернет гигантът вече ги прави достъпна за всички. Възможността за споделяне на информация за камерите и тяхното изобразяване на картите са добре познати от приложението Waze, което Google купи преди пет години за около $1 милиард.

Освен това приложението Google Maps може да показва максимално разрешената скорост на пътищата, за които корпорацията има информация. По време на движение, максималната допустима скорост се показва в долната лява част на екрана на смартфона. Google реализира тази функция преди година и половина за Сан Франциско и Рио де Жанейро, а сега я прави достъпна и за други места. Засега това са страните САЩ, Великобритания и Дания.

Пътните камери за засичане на скоростта са отбелязани на картите с оранжева иконка. При приближаване към подобна камера смартфонът може да каже фраза или да подаде специален звуков сигнал. Според портала Mashable, следващите страни, в които ще бъде въведена новата функционалност са Австралия, Бразилия, Русия, Мексико, Канада, Индия и Индонезия.

 

kaldata.com



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Биков с тежки обвинения към Асен Василев: Въртеше си далавери
Дата: 26/04, 09:14

19 хорови формации изнасят концерти във Варна
Дата: 26/04, 09:11

Стотици хиляди понсионери днес получават 100 лева за Великден
Дата: 26/04, 09:03

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 09:00

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 09:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия