Πoвeчe oт пoлoвинaтa oт aвтoмoбилитe в cвeтa щe бъдaт eлeĸтpичecĸи дo 2040-a


Дата: 16/05, 03:30

money.bg

Електромобилите са една малка част от глобалния автомобилен пазар в момента. Но това може да се промени бързо в следващите години, смятат експертите от Bloomberg New Energy Finance.

До 2040 година колите, задвижвани на ток, може да имат дял до 57% от целия пазар в световен мащаб, посочват експертите в доклад. Според документа електномобилите ще имат подобен дял от продажбите на леки коли в САЩ, Европа и Китай.

"Ние виждаме възможност в това глобалните продажби на конвенционални пътнически возила вече да са минали своя пик", казва ръководителят на тръста Колин МакКерачър.

Цените на електрическите возила вече се доближават до тези на бензиновите и дизеловите модели, а ползването им излиза по-евтино заради ползването на електричество.

Това означава, че скоро те ще изпреварят конвенционалните коли като по-икономичен избор за потребителите, смятат специалистите.

През следващите две десетилетия техните продажби ще се увеличат от 2 милиона през изминалата година до 56 милиона до 2040 година. От друга страна тези на конвенционалните автомобили ще намалеят от 85 милиона до едва 42 милиона."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Камен Воденичаров: България не подкрепя родните си творци
Дата: 03/06, 22:21

Испания удължи извънредното положение до 21 юни
Дата: 03/06, 22:16

Германия също отваря границите си от 15 юни
Дата: 03/06, 22:10

Вече и официално: Разрешава се провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия със състезателен характер пред публика
Дата: 03/06, 21:55

Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов - казал, че я финансира Божков
Дата: 03/06, 21:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия