Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?


Дата: 29/03, 09:40

За офиса, в който работим, спокойно можем да кажем, че е като наш втори дом. В него прекарваме много време и ако се чувстваме удобно и комфортно, настроението ни за работа ще бъде далеч по-позитивно.

Редица компании по света, а вече и в България, предоставят на своите служители офис пространства с много разнообразни удобства. Модернизацията на работното място може да е свързана с куп предизвикателства и с известни инвестиции, но е необходима стъпка към изграждането на здравословна и стимулираща среда.

Съвременните офис пространства придобиват нова визия благодарение на иновативни дизайнерски проекти и решения, които адаптират традиционни офис елементи към съвременните изисквания.

Модерно офис обзавеждане за постигане на удобство и простор

Ако ви предстои да обзавеждате офис, може да осигурите по-голяма ефективност и усещане за свобода по няколко начина.

При открит офис лесно ще постигнете удобно разпределение на работните места с полустени, а за повече уединение, без да губите от простора – със стъклени прегради, акустични панели и др.

Ергономичността и функционалността на дизайна са важни за комфорта на служителите. Правилно подбраните елементи ще изиграят роля за повишената им продуктивност. Спрете се на гъвкави офис мебели, леки столове с изчистен дизайн и бюра с регулируема височина, подпомагащи и самия работен процес, и грижата за здравето/правилната стойка.

Пространство за отмора

Една от наложилите се концепции за модерен офис дизайн е осигуряването на тихи фокусни зони и непременно – стая или отворено пространство за отдих.

С чаша хубаво кафе работещите в офиса ще могат да се отпуснат в минутите за почивка или да се подкрепят с лека закуска от поставения наблизо вендинг автомат.

Увеличава се броят на работодателите, които се грижат и за добрата хидратация на служителите си. Все по-популярни са машините за вода. Освен че са удобни, елегантни и икономични, от тях всеки може да получи чиста вода (дори гореща и газирана), когато пожелае.

Цялото пространство за отмора трябва да бъде така организирано, че само за престой от 15 мин. в него, служителят да съумее да възстанови силите си. В допълнение към удобните мебели, наличието на закуски, топли напитки и машина за вода, помислете за включването на игрови елементи или оборудване за физическа активност като бягаща пътека, дартс, маса за тенис и други подобни.

Биофилен дизайн за повишаване на настроението

Зеленината е с доказан ефект за повишаване на производителността, тонуса и настроението. За постигането на тези положителни резултати ще ви помогнат: повече живи растения в интериора; по-голямо количество естествена светлина; мебели и аксесоари от дърво и екологични материали. А ако имате необходимите условия, може да поставите великолепни малки шадраван.

Аксесоари за спокойна работна среда

Във всеки един офис ще се намери място за аксесоари, които да осигурят среда, напомняща на домашната. Те могат да го направят по-комфортен, уютен и едновременно с това – модерен.

Например върху бюрата могат да се монтират настолни лампи със съвременен дизайн, интересни моливници или да разрешите на служителите си да поставят семейна снимка.

На библиотеката в офиса или по отворените рафтове подредете дизайнерски предмети, а по стените окачете картини или декоративни пана (вариантите от зелен мъх са изключително подходящи и актуални).

Дори с инвестицията в малки джаджи като USB нагревател за чаша, поставка за мобилен телефон, дифузер за етерични масла и други подобни може да подобрите освен комфорта на служителите си, и модерната визия на офиса.

За оформянето на здравословна и стилна работна атмосфера голяма роля играят и цветовете. Например жълтото и оранжевото повишават енергията и креативността, а успокояващите син и зелен цвят създават усещане за релакс, затова са подходящи за по-тихи работни зони.

Създаването на едно по-атрактивно офис пространство е наложила се тенденция по света заради предимствата, които предлага. Голям или малък, модерният офис предразполага не само към ползотворна работа, но внушава и доверие в клиентите и бизнес партньорите.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 14:00

Мощен трус удари японските острови Бонин
Дата: 27/04, 13:54

Само два дни ви делят от това да бъдете обявени от НАП за некоректни
Дата: 27/04, 13:26

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 13:10

Денков: Помните ли "Лафка"? Е, държавата ще свърши като нея, ако Пеевски е във властта
Дата: 27/04, 13:063 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия