Българин отиде с 1000 долара в САЩ и вече има 160 луксозни апартамента в Чикаго


Дата: 29/03, 11:03

Кадър, Личен архив

Васил Байрактаров, един от най-успелите наши бизнесмени в САЩ, стана един от достойните българи за всичко, което прави за Црънча и за популяризиране на българската култура и образование в Америка. В родното си доспатско село той построи спортен парк за над 1 млн. лева и помага на местното училище. Той беше награден от „24 часа“, а наградата връчи главният редактор на изданието Борислав Зюмбюлев на сестрата на Васил - Руска. Байрактаров се включи с видеообръщение:

"Америка ме научи да давам обратно на обществото, в което живея. Думите на Джон Кенеди: "Не какво страната ти може да направи за теб, а ти какво може да направиш за страната ти" тълкувам като: "Какво ти може да направиш за града си, за селото си, за парка, за училището, за болния съсед". Казват, че Бог съди за доброто не по количество, а по това дали е от сърце. Аз знам, че моето е.", каза в обръщението си Байрактаров.

Байрактаров започва практически от нулата, след като заминал за САЩ преди повече от две десетилетия. Той живее в Чикаго от 23 години. Завършил е езикова гимназия, а след това учил в УНСС, но не успял да завърши, защото след IV курс в университета му се удала възможност за замине.

Васил с малката си дъщеря - 11-годишната Оливия

Източник Сн.: Личен архив

"Имах 1000 долара, но бях с още трима души, които нямаха и толкова, затова ги похарчихме заедно", признава емигрантът, цитиран от "24 часа". 

В началото работел като шофьор на тир и постепенно започвал да купува свои камиони. Така придобил голям автопарк със стотици камиони. Освен бизнес в транспорта и логистиката Байрактаров развива успешно интересите си и в областта на недвижимите имоти.

Построил е, притежава и отдава под наем над 160 луксозни апартамента в Чикаго.

Вече е направил много и за родното си село, което е на границата между Смолянска и Благоевградска област, в най-източната част на областта Чеч, на 3 км от границата с Гърция. Допреди 30-ина години е било към община Сатовча.

Продължение в https://bgvoice.com/edin-ot-dostoinite-emigranti-vasil-bairaktarov-amerika-me-nauchi-da-davam



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Захлаждане в понеделник
Дата: 28/04, 22:38

Черно море вече е с победи на "Тича" срещу всички отбори в елита този сезон
Дата: 28/04, 22:18

Президентът Зеленски пред нацията: Все още чакаме обещаното
Дата: 28/04, 21:521 Коментар

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 28/04, 21:50

Министърът на туризма: Очаквам около 15% ръст на туристите това лято
Дата: 28/04, 21:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия