България е на крака за Петър Стойчев: Преплува Гибралтарския проток


Дата: 16/04, 12:13

Кадър Община Момчилград

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven - с текстилен бански, без неопрен. По този начин се превърна и в първият български плувец, завършил успешно три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Oceans seven.

Стойчев измина разстоянието от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

"Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата. Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven - Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар. Остават още четири маратона. През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай - най-дългия и тежък маратон от седемте. Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип. Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас", заяви Петър Стойчев, цитиран от Sport PR Events Managment.

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Велики вторник! Добрите дела носят късмет цяла година
Дата: 30/04, 02:00

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 30/04, 01:50

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 01:40

НСИ: Населението на България продължава да намалява и да застарява
Дата: 30/04, 01:351 Коментар

На 30 април рожден ден има Васил Василев-Зуека
Дата: 30/04, 01:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия