Буруджиева: Не е нормално да се сменят министри дни след старта на служебния кабинет


Дата: 17/04, 16:51

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Политологът Татяна Буруджиева коментира актуалната ситуация около служебния кабинет и готвената смяна на външния министър, както и призива на Корнелия Нинова Димитър Главчев да бъде сменен като премиер от президента.

"Не мога да се съглася, че става дума за чисто фалшив служебен кабинет, както и трудно мога да се съглася с каквато и да е теза на Корнелия Нинова, поради известни обстоятелства. Но що се отнася до случайностите, в политиката никога няма случайности. Дори когато се дължат на съвсем битови неща, те пак имат логика нещата да се случват. Така че според мен не е нормално това един кабинет, дори и служебен след два или пет дни да почнеш да сменяш министри. Министри нито се назначават, нито се сменят по този начин. И това, което ми прави впечатление, е, че се опитват да ни убедят нас гражданите, че се случват редни неща. Нередни са тези неща в политиката, не се случват така", категорична бе тя в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"След като президентът трябва да подпише указа единия министър да се махне, а другия да дойде, то трябва в някакъв смисъл да се разбереш с този президент. Аз мисля, че Главчев трябва да бъде активен в тази ситуация, след като вече втори министър сменя - да поиска среща и разговор с президента", добави Буруджиева.

Относно евентуалното искане на вот на недоверие от опозиционните партии срещу служебния кабинет, , тя каза: "Не знам дали имат право на вот недоверие, защото те не са го избирали. То не е нито под формата на избори, нито гласувано в парламента. Членовете на служебния кабинет само се заклеват пред парламента. Така че те могат да ги контролират, да ги викат. Омръзна ми вече самите политици да правят неща и да се оказва после, че не знаят какво правят. Те просто нямат идея какво са гласували в Конституцията".

"Не вярвам президентът да реши да не подпише указа за назначаването на Даниел Митов. Ще последва грандиозен скандал, тъй като държавата не може да функционира без външен министър в ситуацията, в която сме. Президентът няма никакво основание да претендира за каквото и да е име. Той трябва да избере министър-председател. Даниел Митов вече е бил външен министър. И като функциониращ външен министър към него не е имало никакви обвинения, че е прокарвал конкретна партийна линия и конкретни партийни интереси. Така че това не е проблем", завърши Буруджиева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 19:30

Хороскоп за 1 май сряда: Да даде телефона си на половинката си зодия
Дата: 30/04, 19:30

Доналд Тръмп е глобен с 9000 долара
Дата: 30/04, 19:14

Камион връхлетя кола, в която беше кмета на Кричим
Дата: 30/04, 19:07

Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Дата: 30/04, 18:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия