Нинова: ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ", защото там е констатирана тежка корупция


Дата: 18/04, 14:36

снимка Булфото

Докладът по договора „Боташ“ е готов и подписан. В него има тежки констатации за корупция и щета на българската държава и общество. Но ГЕРБ не го допускат в залата, защото се опитват да скрият корупцията в документа. Това заяви председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. 

Нинова съобщи, че утре в зала номер едно на парламента членовете на временната комисия за „Боташ“ от „БСП за България“ ще представят целия доклад и ще го изпратят на Европейската и българската прокуратура и Комисия за противодействие на корупцията (КПК).

Няма да оставим този случай да бъде „заметен", посочи Нинова. По думите ѝ това е една от малкото комисии, която е свършила реална работа и е показала корупция.

Тези, които са го подписали, да си понесат наказателната отговорност, добави още тя.

По-рано днес депутатът от "Възраждане" Йордан Тодоров съобщи пред журналисти, че от партията ще внесат в прокуратурата, в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), в Българския енергиен холдинг (БЕХ), в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на енергетиката (МЕ) сигнал, свързан със сделката между „Булгаргаз“ и турската държавна газова компания „Боташ“.

От "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) съобщиха, че са внесли предложение за извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан докладът на временната комисия за договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“, посочва БТА.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лехечка спря серията на Надал в Мадрид
Дата: 01/05, 02:06

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 01/05, 02:00

Хари Кейн с постижение за историята
Дата: 01/05, 01:39

Байдън води на Тръмп с един процент, сочи проучване
Дата: 01/05, 01:25

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 01/05, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия