Василев: Сделката с "Боташ" е изключително неизгодна


Дата: 19/04, 22:38

снимка:Булфото

Има два възможни сценария за България по сделката "Боташ" – да се водят преговори с турската компания, или да се прекрати договорът, ако той противоречи на европейското законодателство.

Това заяви Асен Василев в Благоевград, където лидерите на Продължаваме промяната провеждат среща с членове и симпатизанти на партията, предава БНР. 

Споразумението между "Булгаргаз" и турската компания "Боташ" е предателство срещу интереса на България, заяви Асен Василев. За съжаление, страната ни няма много опции за излизане от ситуацията, призна той:

"Сделката е изключително неизгодна за българския народ. Ние плащаме 1 милион на ден за нещо, което не ползваме. За съжаление, договорът е направен така, че ако бъде прекъснат, клаузата за неустойка е да се плати целите оставащи 13 години, пълните плащания. Така че трябва да се търси друг вариант този договор как да бъде преформатиран - преговори с турската страна, които, доколкото знам, господин Радев, редовният министъра на енергетиката, беше започнал, от една страна и, от друга страна, да се види дали договорът не противоречи на европейското законодателство и по тази сила всъщност да може да бъде прекратен

Бившият финансов министър коментира и изнесените от служебното правителство данни за бюджета:

"Пари в държавата има, но когато ви плашат с: "Няма да има пари в Бюджета" и така нататък се казва: "Няма пари за нищо", за да останат няколко милиарда в края на годината и да се разпределят между няколко фирми, както се правеше 15 години".

Асен Василев обвини председателя на парламента, че умишлено бави четири законопроекта, свързани с втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост:

"4 закона, които са необходими, за да се отпуши второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, които отлежават в Народното събрание от октомври. Председателят на НС дължи обяснение не само на депутатите, но и на всички български граждани, защо тези закони не влизат в зала. Според мен, това е умишлено".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Росен Желязков ще води евролистата на ГЕРБ
Дата: 02/05, 22:09

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 02/05, 22:00

"Зайците" изядоха "старите кучета" в "Кухнята на ада"
Дата: 02/05, 21:58

Учени: Орангутаните умеят да се лекуват с билки от природата
Дата: 02/05, 21:53

След толкова години си тръгнаха от Слави Трифонов Венелин Венков и Невена Цонева
Дата: 02/05, 21:431 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия