Експерт: Реалният ръст на заплатите у нас е 5%


Дата: 08/05, 09:12

кадър Нова тв

Колкото по-сигурна е политическата и икономическа среда и колкото е по-младо обществото, толкова хората са по-удовлетворени. Отношението към теми, свързани с перспективите за живота, имат връзка с това дали населението е по-застаряващо или по-младо и как вижда своето развитие в бъдеще.  Това коментира пред Нова тв Яница Петкова от „Галъп”.

По думите и много често недоволството у нас е свързано с това, че се сравняваме с тези, които са икономически по-напреднали у нас.

Според Добромир Иванов, изпълнителен директор на BESCO,  факторите, които определят България да стане по-богата държава са няколко. „Единият е свързан с това как усвояваме средствата от ЕС, независимо харесваме ли ги или не. Ако ги усвояваме на 100% с 1% ще расте икономиката ни годишно. Най-големият фактор, който оказва влияние е как насърчаваме инвестициите. Друг фактор е да увеличим добавената стойност от труда на хората и това как използваме  технологиите и изкуствения интелект.

Икономистът Стоян Панчев уточни, че в настоящата икономическа ситуация проблем с работещите бедни в страната няма. „Основно бедните в България са пенсионери, според данни на НСИ. Напоследък внасяме труд от чужбина, това подсказва, че няма хора, които да работят в тези индустрии”, добави той. Според него годината, която се отразила сравнително лошо на доходите е 2022, тогава инфлацията е била висока. „За миналата година имаме ръст на доходите на домакинствата около 14%. Има 5% реален ръст на заплатите, каза още Панчев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Иранска телевизия излъчва молитви за президента
Дата: 19/05, 19:50

Тервел би дубъла на Спартак и отложи празненствата на Фратрия
Дата: 19/05, 19:33

Убитият от БМВ пешеходец във Варна е бил на тротоара, а не на пътя
Дата: 19/05, 19:321 Коментар

Той направи направи последното интервю с Тодор Живков във "Всяка неделя" и проговори за Кеворкян
Дата: 19/05, 19:20

Милица Гладнишка: Станах сервитьорка и спасих кариерата си
Дата: 19/05, 19:141 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия