Журналист: Фалшиви новини плашат с глад при влизане в еврозоната


Дата: 09/05, 09:01

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Журналистът Василена Доткова направи интересен коментар на фалшивите новини, които плашат с глад при влизане в еврозоната.

Според нея през април е била много активна дезинформацията по отношение на влизането в еврото. Имало е и няколко вълни по няколко теми, едната от които е за Румъния.

Появиха се такива твърдения, че Румъния се е отказала да приеме еврото, които са абсолютно неверни, тъй като не цитират някакъв източник. Просто, ей така се появяват няколко индивидуални профила във Фейсбук с различни цветове и с леки промени в фразата, каза по Нова Тв Василена.

Понеже се появяват 7-8 отделни профила, се създава впечатление за масирано разпространение на това твърдение, че все едно много хора и много отделни гласове го казват. Всъщност това е абсолютно невярно и не почива на никакво реално събитие и на никаква реално явление, добави тя.

Доткова изрази мнение и за „най-прясната новина“, според която Румъния вчера е отказала да приеме еврото.

Понякога се ползва някакъв процент истина, за да се направи лъжа. Румъния наистина не изпълнява за момента критериите за приемане на еврото, но няма нищо вярно, че няма да го приема. Румъния има задължение като всички останали държави в Европейския съюз и когато изпълни условията за приемане на еврото, ще го приеме, заяви Доткова.

Просто тя за момента е далеч от изпълнението на условията, има проблеми с публичните финанси, има и много висок бюджетен дефицит и просто не отговаря на критерия. Румъния работи за приемане на еврото, но няма да бъде скоро готова, защото ще й трябва време, за да се справи с бюджетния дефицит. Подобна новина обаче е изфабрикувана, допълни Василена Доткова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 04:10

Облачно в понеделник
Дата: 20/05, 04:00

Юрген Клоп се сбогува с феновете на Ливърпул
Дата: 20/05, 02:10

Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1
Дата: 20/05, 01:07

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 20/05, 00:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия