Прокуратура даде на съд Адриан Антонов


Дата: 23/04, 20:04

Снимка Булфото

Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта на двама младежи на пешеходна пътека в София. Това съобщиха от държавното обвинение, предаде vesti.bg.

Според обвинителния акт на 8 май миналата година, малко след полунощ, при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, Антонов нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. 

Прокуратурата твърди, че обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.

По-късно днес на брифинг от прокуратурата заявиха, че това е илюстративен случай за редица нарушения. Заместник-градският прокурор Десислава Петова каза, че на мястото на инцидента е имало добро осветление. 

При удара телата на двамата са качени на капака на автомобила. Тялото на Анна-Мария е било изхвърлено от удара на около 50 метра. Тялото на Явор се врязва през стъклото на автомобила купето. След удара колата се движи 300 метра и се удря в стълб, каза Петрова.

Ситуацията с тази катастрофа е сходна с тази, при която настъпи удар, предизвикан от Георги Семерджиев.

През януари тази година Антонов бе на свобода с мярка "подписка". Той беше задържан за постоянно в ареста и след това мярката му беше променена, защото е обвинен за престъпление по непредпазливост и по закон не може да бъде задържан повече от два месеца. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Външно с препоръка към българските граждани, посещаващи Грузия
Дата: 04/05, 02:45

В Швеция запалиха копие на Корана
Дата: 04/05, 02:01

На 4 май рожден ден има Кубрат Пулев
Дата: 04/05, 01:51

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 04/05, 01:50

Масов бой между тийнейджъри в Габрово
Дата: 04/05, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия