Биков към ПП: Ще има тежки политически последствия за вас. Режете си пътя за диалог с нас


Дата: 25/04, 10:57

Редактор: Александър Дечев

Кадри: "7/8 ТВ"

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков отправи остри нападки срещу "Продължаваме промяната". Повод е исканата оставка на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

"Няма да коментирам мотивите ви, защото те нямат нищо общо с истинските мотиви за искането на тази оставка. Аз ще ви припомня, че Росен Желязков е избран и с вашите гласове - на ПП. Тогава имаше възможност за ротация. Това не се случи, но ние не си позволихме да искаме вот на недоверие към Николай Денков. Никога не сме си позволявали да направим подобно политическо действие. Предполагам, че както ние от ГЕРБ, така и вие, без да го казвате от трибуната, нямате никакви забележки към Росен Желязков. Той е един достоен председател на българския парламент, това е очевидно. Смятам, че воденето на пленарни заседания беше адекватно и толерантно и той спечели авторитет дори и сред представителите на опозицията", каза Биков от парламентарната трибуна.

"Колкото до опозицията, аз разбирам тяхната реакция. Всяка опозиция, включително и ние като бяхме, разбира се, че ще подкрепи вот на недоверие. Това, което не мога да разбера, обаче, е позицията на колегите от ПП. Какви сте вие? От първия пол ли сте, опозиция ли сте, не опозиция ли сте, или сте от третия пол. В политиката трети пол няма, има опозиция и управляващи. След ката искате оставката на председателя на НС, който е и ваш председател, ние го възприемаме като много ясен политически акт, който ще има последствия. Може би мотивацията ви е да вкарате още една тема в оборот в медийното пространство или тактически заход по отношение на предизборната кампания. Но ние приемаме това като взривяване на възможността за водене на диалог между ГЕРБ-СДС и ПП в средносрочен и дългосрочен план. Какво вие мислите е ваш въпрос. Затова ще ви повторя - това, което правите днес, ще има политически последствия. И всеки ще си плаща цената за политическите действия. Може да има позитиви, може да има и негативи", посочи той.

"Ние заедно с вас преди няколко месеца приехме промени в Конституцията, според които парламентът работи и по време на служебното правителство. Няколко дни след като влязоха в сила тези промени в Конституцията, вие предлагате да свалим председателя на парламента. Кажете сега това инфантилно ли е, обмислено ли е, адекватно ли е? Приели сме парламента да работи, но ще му сменим председателя, и то два дни преди да спрем да заседаваме редовно. Каква е логиката на това и как очаквате от нас да го приемем по някакъв друг начин? Явно отказвате да говорите с последната партия, която говори с вас. Вие не осъзнавате, че ситуацията, в която се намирате, изисква да не правите много резки движения. Защото всяко рязко движение ще ви наранява все повече. Това ви го давам като добронамерен съвет, защото и ние сме били в тежки ситуации, но сме успявали да се държим мъжки", каза още той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешния ден рожден ден има Сергей Станишев
Дата: 05/05, 01:05

Митрополит Григорий: Сега повече отвсякога е нужно да сме миротвроци
Дата: 05/05, 00:43

Хиляди в Тел Авив поискаха от Нетаняху спиране на огъня в Газа
Дата: 05/05, 00:27

Христос воскресе!
Дата: 05/05, 00:021 Коментар

Празнично пасхално богослужение в катедралния храм "Св. Александър Невски"
Дата: 04/05, 23:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия