Виолета Тончева получи "Златния тризъбец" за цялостен принос към варненската журналистика


Дата: 10/05, 16:34

Снимка: Персцентър Община Варна

На церемония бе връчена наградата "Златния тризъбец" за цялостен принос към варненската журналистика.

Голямата награда – пластиката на проф. Пламен Братанов "Златен тризъбец" получи Виолета Тончева, дългогодишен кадър на Радио Варна. Отличието, определено от специална комисия се дава за заслуги и изключителен принос за развитието на варненската журналистика. Варненските журналисти Мариета Бобева, Димитрина Енева, Румяна Попова и Владимир Константинов също бяха наградени за своя принос в професията с емблематичните значки "Златно перо", съобщават от пресцентъра на Община Варна.

На церемонията  присъстваха председателят на СБЖ Снежана Тодорова, СБЖ-Варна доц. Георги Калагларски,  дългогодишни членове на съюза, журналисти и граждани. Гост на церемонията по връчване на наградите беше корейският политолог д-р Джейм Канг, който с гордост заяви, че семейството му е единственото в историята на Южна Корея с българско гражданство. Освен с качеството на своята журналистика и туризъм, Варна е световно известна с уникалния си Международен балетен конкурс, подчерта д-р Канг. По думите му, талантът на артистите, постигнали висоти в балетното изкуство в Корея, е открит именно на Балетния конкурс в морската столица на България. 

"Отговорността на журналиста е голяма, но не по-голяма от благородството, съдържащо се в тази професия. Всички ние разчитаме на независимата българска журналистика, на това тя да отстоява истината, да бъде обективна, защото заедно  сме част от създаването на историята на нашия дом - Варна. Споделена е и отговорността ни за това, какъв град и какво самосъзнание ще оставим за нашите деца", каза кметът Благомир Коцев, който честити 100-годишнината от създаването на журналистическа организация във Варна.

На тържественото събитие ръководството на Съюза на Българските журналисти (СБЖ) отличи заслужили варненски журналисти за успехи и отдаденост на професията. По думите на кмета Коцев, журналистиката заема ключово място във всяко общество и е от особена значимост в общите усилия Варна да бъде припозната и да се утвърди като модерен европейски град - град за какъвто всички ние мечтаем.

На събитието днес, бяха отбелязани няколко важни годишнини в историята на българската журналистика - 180 години от началото на българския периодичен печат, 130 години от създаване на организирано журналистическо общество, 100 години от създаване на варненска журналистическа организация и 100 години от издаването на първия брой на варненския "Вестник на вестниците", който съществува и до днес и тази година издаде своето юбилейно издание.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 23:10

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 23:00

Пиронкова завърши курс за помощник треньор
Дата: 20/05, 22:52

Мъж с колело е загинал в Каварна тази вечер
Дата: 20/05, 22:34

БНР: Детето от село Стоб е починало от задавяне
Дата: 20/05, 22:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия